http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Tuesday, October 12, 2010

Hari otak malas berfikir


otak still berfungsi tp tuannye malas mau menggunakan neuron2 yg ade..yg masuk dan keluar dr telinga saje arini

pagi tadi klinik kardio..xbelajar sgt pun..just examine patient n dgr murmur budak2..yg chest dorang pun sebesar telapak tgn aku ni..nangis nak dgr murmur kalo budak ade crepitation n asthma patient..huhu

ptg free..tp baik gler g radiology department untuk complete kan buku log padahal tido pun besh gak..hehe dpt gakla beberapa signature..see xsia2 tak tido..hehe
siap tgok ultrasound guided biopsy untuk breast lagik..sll tgok kat wad jah..

just tgok n dpt sign..xguna otak lagik..

oncall..tgok xde patient baru masuk..yg masuk pun caretaker yg xtau history.huhu..clerk pe nyer..dok salin dr folder je..

balik bilik..makan sambil layan series and g wad balik ngan kaki yg berat dan otak yg xlarat nak berfungsi lagik

MASA ONCALL

kawan present case...aku dgr masuk tlinga dan trus keluar..typical case AGN..

doktor: anything to ask??

aku: blur..
this is da 1st time patient came to hospital?? (tetiba keluar dr mulut..tp otak lmbt kate kawan dah cakap dah awal2 tadi ni 1st addmision..ops)~terlajak kata xleh undur

doktor: he mention it already..igt kat boyfriend ke (gelak2)

kalo aku lurus bendul (aah,doktor..saya teringat kat pakwe..jap lagik dia dah nak abes keje..)

nsb baik aku ni xlurus bendul~~~

aku trus blah dr wad pas doktor round..sampai bilik br perasan kalo oncall kena stay sampai kul 12 tgh malam sepatutnye..(xsampai kul 10 aku dah blah)
sila maafkan otakku yg malas berfikir arini~~~ dah jem

p/s: nak rehatkan otak jap..ZZzzzZZZ

4 comments:

  1. kasi rehat itu otak. ok la nanti :)

    ReplyDelete
  2. hehe..pas post entri msg2 pastu trus tido xigt dunia..harap2 otak berfungsi balik..hehe :)

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...