http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Tuesday, February 22, 2011

Disebalik Pilihan Raya Kampus..



walaupun USM Kampus Kesihatan tak la havoc sgt time mengundi ni kalo nak dibandingkan dengan USM Induk (Penang)..bahang dia tak berpa sama.kalo di Induk, perkataan Aspirasi tue dah lali..di sini, tak pernah dengar pun sorakan Aspirasi tue.

sebab ape aku tak masuk benda alah ni (ceh,cam ko layak..haha)

perang poster
tak yah cakap..ade yang poster suma..dan ade poster peribadi. siap tulis ko pernah wakil ape..pernah jawat jawatan ape..
agak-agaknye kalo aku masuk: sure tak cukup 1 kertas A4..kena buat kertas majong..haha

poster diikat kat merata-rata tempat..
pokok pun jadi mangsa..buat bentuk nama sendiri..
kalo poster aku sure kertas warna pink dan siap letak lampu lip-lap..baru havoc..haha (mesti ramai suka aku sebab tue..tue la aku tak masuk..haha..poyo)



poster-poster yang bertanding (bukan calon..poster yang bertanding)



banner:
senang je nak tau ko tue orang belah sana ke orang belah sini..
tengok je banner ko tue.
guna kain ape? tulis ngan pelaka hitam
atau banner mahal tempah kat luar..
aku mane main banner warna puteh..sure la kena pink..so, sebab itu aku xmau masuk jadi calon..sebab syarat dia tak besh..haha


aku sempatla gi tengok malam manisfesto calon-calon suma.tapi sekejap je la..lagipun berpa kerat je yang ade..hehe.
janji-janji manis je tue..politik memeningkan bagi aku


datang bilik ke bilik:
golongan yang datang bilik ke bilik pun kite leh tau dorang dari Pro-mahasiswa ke Pro -Aspirasi
tengok gaya pemakaian (hehe)

bagi hadiah @ saguhati:
untuk memancing undi (terutama kat orang-orang suka benda free)
ok, yang ni memang obvious ko tue calon belah mane..aku besh je kalo bab dapat adiah free ni..kalo pen leh la aku menulis 2,3 minggu..pastu dapat plak beberapa batang..untung-untung.
ade gak benda free yang berguna

aku nak bg award kat calon yang bg adiah free paling banyak: Calon Siti Salwa
berapa banyak da benda yang ko bagi?? dalam 4 benda kot..
so, sila la ambik award kak sol bg kat ko..haha.

kalo aku masuk, korang rase ape benda yang aku nak bg yer? aku nak bg kupon KFC la..haha. asyik-asyik pen je..boring dah..haha (duet mane ko nak cekau?)

lawatan dari bilik ke bilik:
calon-calon datang bilik ke bilik..tapi biase senior calon tue yang perkenalkan..kalo aku, aku pun xperasan dia ni calon..pemalu yer budak ni.pasni tak leh malu-malu yer.dah kena jadi pemimpin senior-senior.

surat layang:
korang ni xde keje laen ke nak buat..
dahla internet masa promote calon ni kena block, sebab takut menyalahgunakan kegunaan internet (aku rase la).jem tul (aku nak layan Youtube pun tak leh sebab ni)

malam mengundi dapat surat layang bawah pintu..COWARD!!
sebenarnye aku tak dapat pun.
aku bangun dalam kul 3pg..sebab balik oncall terus tido.
aku keluar gi tandas..depan bilik-bilik yang aku lalu suma ade kertas A4 letak di bawah kasut @selipar depan pintu..depan bilik aku xde la plak
4bilik yang hujung2 (termasuk aku) tak de pun paper tue..pelik ni
aku pun slumber 'mencuri' satu kertas tue yang ade depan 1bilik ni..aku balik bace

" ayat sangat tak leh blah.." (kalo korang dapat korang tau la kandungan kertas A4 bertaip komputer .walaupun tak dinyatakan sape yang tulis..leh agakla sape..ingat pengundi ni 'ngok' ke?

junior menjadi boneka senior

aku malas nak layan surat layang aku buang kertas tue depan bilik aku (haha)..konon-konon cam kertas tue terbang dari bilik budak yang aku ke depan bilik aku la..

yang lagik pelik..pas azan subuh aku keluar dari bilik..suma kertas yang ade depan pintu suma dah tak de..termasuk yang aku buang tue

nak kate budak-budak bilik laen dah bangun dan dah ambik kertas tue..agak mustahil sebab ade junior-junior aku ni lambat bangun..so, xmungkin dorang dah ambik.

pastu aku taye groupmate aku dekat bilik aku..dia dapat tak kertas tue.."tak de pun"

so, aku membuat kesimpulan yang "kerja-kerja pembersihan " telah dijalankan di aras aku..sape yang buat, tak taula..belah sana or sini?
tapi antara kul 3-6 pagi la kan...
yang aku buang pun korang ambik?? hehe


sila buang undi
kepada calon-calon yang tepat..


Konstituensi Umum


Nur Shairah Fatin - 1,252 undi
Kumareswaran - 877 undi

Majoriti - 375 undi
Jumlah Turun Mengundi - 2,217 (90%)
Undi Rosak - 84 undi


Konstituensi Pusat Pengajian Sains Perubatan


Nurfathirah - 729 undi
Siti Salwa - 620 undi
Mei Ling - 401 undi

Majoriti - 109 undi
Jumlah Turun Mengundi - 981 undi (91.5%)
Undi Rosak - 106 undi

aku still xleh terima leh budak 1st year jadi calon..sebab dulu tak leh, maybe sebab syarat ketat, sekarang kena longgarkan sebab nanti xde orang layak jadi calon plak..hehe

Konstituensi Pusat Pengajian Sains Kesihatan



Malihah Yumni - 603 undi
Noor Izwan - 573 undi
Muhammad Rausyan - 506 undi
Nurul Baiti - 188 undi

Majoriti - 30 undi
Jumlah Turun Mengundi - 992 undi (88.7%)
Undi Rosak - 58 undi

kan aku nak mengundi kerusi PPSK..tp aku school laen mane leh..sebabnye aku nak mengundi seseorang dan nak seseorang lagik kalah (jahat tak aku?)..munirah mesti tau nape aku nak mengundi sangat kerusi ni (haha).."nak mengundi dot..dot sebab dia dot..dot..dot.." haha.


Konstituensi Pusat Pengajian Sains Pergigian

TIADA CALON

(seperti biasa)


\

* Gambar diambil sejurus kemenangan mereka diumumkan oleh Prof. Aziz Baba. Berikut adalah barisan-barisan pimpinan USMKK sesi 2010/2011; (dari kiri) Siti Salwa Yaacob, Nurfathirah Marjoh, Noor Izwan, Malihah Yumni, dan Nur Shairah Fatin. TAHNIAH dan TAKZIAH diucapkan buat YB ('Yang Bekerja') semua. Moga kemenangan ini untuk diri dan Islam, inshaAllah. Moga Allah kan senantiasa merahmati perjuangan kalian. Mudah-mudahan.,

credit to Aizat (groupmate aku)
sila la lawat blog dia jugak


peratus yang turun mengundi dalam 90%..tau pun kuasa pengundi yang korang ade.
undi rosak jugak kurang dari tahun lepas..myb sebab aku tahun ni tak menjadi penyumbang utama undi rosak..haha
(sebabnye aku undi sorang tak diterima..nak undi dua orang aku xmau orang tue..ade yang aku xmau sape2, so, pergi untuk cukup syarat..leh tak camtue?) hehe
(aku undi betul-betul tahun ni..)

tahniah kepada yang menang..selamat menjalankan tugas anda..untuk junior-junior (korang suma junior) so, berbakti untuk senior r.

(entri aku tak memihak kepada mana-mana pihak..belah sana atau sini..aku akan memilih calon itu sendiri tak tengok dia belah mana..)

budak Pro-Mahasiswa UM yang hilang tue dah jumpe sebelum paper release certa tue..sape tau sebab ape dia tiba2 ilang?

10 comments:

  1. ..xdibenarkan hp bercamera ketika mengundi r..ahahahha

    ReplyDelete
  2. wah..ini lagi syok baca nih!!!siap mbik gambar..ngeh3...

    ReplyDelete
  3. dia ilang sebab p wat pemeriksaan kesihatan....lol

    btw i like ksol nya entri neh! haha.

    sayalah 10% yang tak ngundi...coz kat tepeng..hahahaaa

    ReplyDelete
  4. @chanz
    la..ingat ko like ksol..haha
    ko la golongan yang xg mengundi..ppsk 80% je g ..hehe

    bile balik kelantan?

    ReplyDelete
  5. i loiiikeee lah ur entry k.sol.siap mek gamboo lagi.hahaha mantop2

    ReplyDelete
  6. t'baek r k.sol...yg xthn yer...cmne la bleh t'lps tgkp gmbr nih....

    ReplyDelete
  7. @diladayu
    haha..tangkap je..org paling bising kat luar dewan mengundi ksol la..pastu ngan slumber trus g meja sebab nama huruf S xramai orang..org laen muka monyok je kena beratur panjang..
    buat muka slumber je tangkap gmbr..pastu blah..hehe

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...