http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Thursday, March 10, 2011

The King's Speech




Movie Sejarah yang paling besh aku pernah tgok setakat ni

kalo certa yang dikisahkan semula (kira sejarah2) ni, biase kompleks dan tak faham (sebab aku bukan jenis tau sejarah mak datuk history mase dulu2)

sal raja-raja suma tue..

King bersama wife dia.
aku suka pompuan ni berlakon tapi watak dia skit je
perasan tak pompuan ni muka dia lebih kurang pelakon malaysia yang Khariah ke ape nama dia
(dua-dua pandai berlakon)

tapi The King's Speech ni, simple dan senang faham..kisah sal King George IV yang ade stammer yg gabra nak cakap public (tp kalo marah laju gile cakap..haha)

kisah dia ngan speech therapy dia (dilakonkan semula dari kisah yang diambik dari pandangan speech terapi dia -Lionel)
Colin (kanan sekali) bersama pemenang awards

pelakon utama- Colin aku respek abes la dia lakon watak orang gagap tue..jadi abes.
no wonders dia dapat pelakon terbaik Academy Awards

so, silalah tgok kisah benar ni..selain pelakon terbaik, movie ni menang byk awards

p/s: pelajar speech pathology patut tgok certa ni~

10 comments:

  1. student forensik boleh tgk jugak tak?

    ReplyDelete
  2. tajuk dia pon cam best. wajib tgk neh

    ReplyDelete
  3. aarrggh.gua dengar tajuk dah ngantuk.hihi.

    ReplyDelete
  4. da tgk. cite yg best berkisarkan seorang raja. tapi ade lg cite lg best.

    ReplyDelete
  5. @lea
    xstudent pun leh tgok..surirumah pun leh...hehe

    ReplyDelete
  6. @Encik Psychopath
    certa sal raja yang besh..kalo yang laen tue of course certa korea..haha

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...