http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Wednesday, June 09, 2010

One Call

aku dapat panggilan dr my bestfie.. Ainaa yg skrg ni dah HO kat JB

Aina: hai..babe..ko kat ne ni?
aku: aku kat A&E lagik
aina: eh, bukan praktikal office hour ke??nape xbalik lagik?
aku: saje..
aina: rajin plak..mai tolong aku kat hosp ni..aku oncall malam ni..
aku: wah!! jauh tul..nak aku tolong..hehe
aina: bagusla praktikal buat keje..ni ade budak USM dtg elektif kat sini nama **** dan &&&
aku: oh..kenal ****..yg &&& pompuan tue aku xknal..kalo tgok muka knal kot
aina: ceh,pemalas tul..dah la aku senior dorang..datang wad ngan white coat ngan muka cam never ask me to do anything..bukan nak tolong ape2..nak ambik darah ke..nak buat procedure ke..~bla~bla~bla~~ (byk la cakap)

dah la HO baru br masuk

aku: dah masuk ke?? awalnye~~
aina: budak dr U* dah masuk..xtau buat keje langsung..suruh satu,buat satu..isk~~

aah..rindu nak dgr bebelan aina bile stress tmbh2 bile dia kena oncall..lagik la byk benda dia nak cakap..hehe..

I really miss U, Aaina..bila la mau g JB lagik jalan2..

terfikir gak awatla aku xminta elektif kat JB..lagipun leh je aku merempat kat hostel HO aaina je..hehe..dan leh meronggeng bersama aaina..wpun aku xde family member kat sane..
tp save skit duet buat dekat umah..save minyak..makan..leh ngan family lama2..
lgpun aku ingat xde chance pun dpt buat elektif awal2..so, pilih je hosp yg dekat tanpa fikir..

aku sgt excited nak ade kes byk2 masuk kecemasan~~nak ambulance call la

MA: mase skrg ko nak la byk kes...nnt keje mst doa xmau ade patient datang
aku: hehe..mungkin la..

yela mase belajar nak learn byk benda,..nak buat cam2..kalo ade kes suture mesti aku excited..
smlm kena puji aku dah improve..jahit ngan elok (aku pun berpuas hati cam buat suture smlm cam lawa..hehe..puji diri sndr)..just MA cakap kena confiden mase nak mula2 masuk jarum 2..sbb aku sll terslip..hehe

pasni leh r buat locum kat private (bak kate doc Govind)..tp kena abes dulu la..hehe

P/s: time aku dtg labor room mst byk patient sampai HO kate kat aku..time ko ade je mst byk new case..smlm xde pun (bile aku xde)..hehe..aku ade pembawa aura patient ramai
harap2 mase keje atau oncall xde la aura cam tue..jenuh nak clerk..xleh tido plak~~

satu lagik tahun nak abes..harap aku lulus PRO III sebelum dpt buat benda2 aku suka ni...just 1 big exam..tolongla

4 comments:

  1. insyaAllah kak sol boleh punya!!!hehe...nanti dh jd doktor,jgn lupekan kami(junior2 usm..ngah3)

    ReplyDelete
  2. insyaallah faten..doakan ksol :)

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...