http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Tuesday, June 14, 2011

Gunakan SENYUMAN MANIS tue (updated)

post untuk beberapa minggu lps..tp br post..sori :)

ops..bukan aku yg cakap yer..doc yg cute tu cakap kat aku


al-kisahnye~~

sekarang sol attach kat medical ward..so,ade dua team(A&B)..minggu ni sol team A..dan setiap patient kat wad akan dijaga oleh seorang 4th year dan seorang final year (5th year).

so,mase ward round specialist akan taye la sape punya patient ni dan present masalah patient 2..dpt ubat ape..improve ke tak..semua perkembangan patient2 dalam ward.

ade la sorang pakcik ni..dah mmg sll masuk wad..cam rumah ke-2 dia la..disebabkan sll sgt masuk wad dan kena interview ngan doktor-doktor dan student-student cam kami ni..dia dah tak layan student nak taye or nak periksa dia..sejak tahun lepas lagik mase medical posting lagik..semua yg datang dia reject (SEDIH TAK??HUHU)

padahal dalam folder ade findings best untuk medical student nak dengar..murmurs (bukan sng oo)

tp kalo dah direjecttak dpt la semua nak dengar.

tetiba doktor S menyerahkan tugas untuk clerk dan examine pakcik ni kat AKU (padahal patient Ghani) wlapun suma dok kate patient ni refuse sejak dr dulu lagik..aku dan syafik (4th year) kena clerk..

seriously aku xpernh nak g taye pakcik ni sbb dr dl budak2 group aku nak taye mst dia malas layan..reject cam 2 je..so, aku dpt bayangkan situasi aku kalo aku taye pakcik ni~~mst muka aku akan kecewa gler cam putus cinta

so,aku xmau g taye..hahaha (sbb syafik g taye kena reject..so,xperlu kot aku g taye..hehe)

~~sampai semalam,xde la org yg cover pakcik ni wpun aku still tgok folder patient ni..takut2 doc S taye aku~~

pastu tetiba doc S datang ward round smlm ddan stop kat pakcik ni..alamak!! mampus aku tak cover (sbb xleh,bukan sengaja takmau)..syafik plak xde sbb 4th year ari khamis ade IDA..aku xde kawan la..

Doc S: sape cover patient ni??? ari tue saya bg kat Ghani ke?? eh,Soleha kan??dah examine patient ni?? ade findings?

mampus aku..

aku: patient refuse (hehe..aku xtaye pun, syafik yg g taye)

Doc S: awak pun xleh nak convince patient ke?? (sbb seblum ni Ghani dia refuse so serahkan tugas aku membodek kat aku)

sbb patient ni dah nak balik..so, mood ok..gunakan senyuman manis soleha tue convince patient..untuk cek sekejap je

ah?? senyuman manis aku?? (ooo,ini rupenye tujuan Doc S bg tugasan sukar ni kat aku..supaya mengoda pakcik kerek(ops) ni..haha)

but uoll jgn terkejut...lps ward round untuk pertama kalinye..aku ngan cuaknye (dlm fikiran bakal direjek) g kat pakcik 2

untuk examine CVS examination

tup2 dapat..pakcik 2 bagi wpun dia taye nape nak examine lagik sbb dah leh balik..hehe

sekejap je pakcik~~ (wink..sambil bg senyuman manis cam arahan doc S)
korang rase muka aku kesian cam kucing ni tak mase minta kat pakcik 2??hehe..comei kan (kucing ni la)

myb xsampai ati pakcik 2 nak tolak..YES!! aku berjaya men-examine pakcik 2..yeah!!

dpt dgr pansystolic murmur yg sgt2 over..radiated to axila lagik..so, patient ni ade MR (mitral regurgutation)

trimas yer pakcik yg menakutkan..

so,tugasan dr Doc S aku berjaya laksanakan dgn bangganye..
wpun terpakse guna strategi senyuman manis..hehe

p/s: kalo patient rejek students yg dtg nak clerk..nak je aku kate..laen kali jgn dtg teaching hosp..sbb mmg akan ade students akan dtg nak taye2 sakit ape..sila g private..sbb ade layanan tip top dan xde student yg xmau pun gedik2 nak soal2..hanya sbb nak belajar dr patients..(emo) 8/11/10

p/s: pakcik tue dah meninggal beberapa minggu lepas sebelum aku exam..sedekahkan Al-Fatihah buat arwah

4 comments:

  1. ..ahahahah..berjaya gak mgoda pokcik..mcm tau je pokcik mana nie..ahahaha

    ReplyDelete
  2. hehe..dah tau ke pakcik mane??hehe..xpe..nnt mst dia masuk lagik..ksol bgtau..hehe

    ReplyDelete
  3. wahh belajar medik ke ?

    witt witt !

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...