http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Tuesday, June 14, 2011

Order Bihun Goreng...Dapat Ni??!!!


♥ Assalamualaikum & Salam Bling-bling ♥

Question Mark Clip Art



al-Kisahnya,pagi-pagi adik aku yang Tingkatan 3 tue (Muazzam) minta aku belikan nasi lemak kat depan taman.

Ceh, asyik-asyik nasi lemak.

p/s: aku tak makan nasi lemak sebab tak makan sambal ( orang kata hilang nikmat hidup tul aku ni..biarlah, banyak lagi benda lain aku boleh makan)

Sebab aku malas nak drive ke depan, aku suruh je dia pergi sendiri naik basikal.

Aku order 4 nasi lemak dan special untuk aku Bihun Goreng RM1 (sebab satu 5 kupang)

Sampai-sampai tempahan dibuat, aku excited ni leh makan bihun goreng (walaupun sikit je)

Siap dengan garfu (nak makan bihun kan)..

dok bersila depan laptop siap

buka je bungkusan tue...

nak tahu apa???



aku jerit!!!


APA NI???!!!!!!!











PUTU MAYAM???

sebijik cam gambar cuma bihun tue skit dari gambar ni

aku bayangkan boleh makan bihun yang ada ayam sikit dan sayur layu

tapi dapat bihun kosong dengan gula merah??

adik-adik aku dah gelak-gelakkan aku dah

kami dok pandang kat Muazzam (adik aku yang pergi beli tadi).. orang kata bihun la

"bihun kat situ dah abis, orang gi la kat gerai tepi, orang tanya ni bihun ke? dia angguk"

"lu dah kena tipu beb"

"kedai jual putu maym la tu, kedai tue tak laku, ko plak tanya bihun..dia bagila "

huhuhuhuhu

sedih tul, bihun aku dah jadi putu (aku tak suka sangat putu sebab manis)

garfu letak tepi, makan guna tangan, siap simpan untuk makan petang

(dahla tak makan nasi lemak)


@@@@@@@@@@@@@@

cerita minggu lepas sebenarnya

disebabkan pagi ni tetiba adik aku lagi sorang tue(muhd) , ungkit balik cerita ni dan gelak-gelakkan aku depan adik aku seorang lagi (syahida) yang tak ada kat rumah masa tu.. hampeh tul

padan muka gelakkan orang, pagi ni dia plak terkena

adik aku (muhammad) excited la, atas meja ayah aku dah beli nasi lemak

buka..buka

nasi dengan lauk udang

terus dia tutup, hilang mood (sebab ingat nasi lemak dengan sambal ikan bilis tu)

HAHAHAHAHAHAHAHA (padan muka gelakkan aku lagi) kan dah dapat balasan..hehe

nasi dengan lauk udang tu, leh aku makan :P


adik aku yang bawah tertutup mata tue la yang belikan aku bihun putu

p/s: aku ada ramai adik (7 orang adik beradik)- sapa yang leh hafal semua nama adik-adik aku tue memang power la. Aku pun kadang-kadang nak panggil nama orang tue, terpanggil nama lain. Ayah dan Mak pun cam tu, kadang-kadang nama aku Syahida, kadang-kadang sakinah..hehe

tak baik gelakkan orang..kan dah kena balik :P



jangan lupe LIKE FB page BLING-BLING ROPOL-ROPOL kat sidebar tue :)klik sekali sehari :)

10 comments:

  1. bihun transform 2 putu..caya lah..hehe :)..opss,x bley gelakkan org..okeyh,tarik balik gelakan tuh..hehe

    ReplyDelete
  2. ahahaha. kelaka! sedap laa putu mayam tu ksol.. lynn penah makan asenye sekali je kot. tp sedap. hee

    ReplyDelete
  3. owh ade org jual putu mayang pagi-pagi eh..

    ReplyDelete
  4. @LynN LoLa~~
    hehe..benda ni mesti adik akan ungkit sampai mati..benci tul..

    putu ada jual kat pasar depan usm, tumpang makan sikit je selalu.manis sgt, tak tahan..hehe

    ReplyDelete
  5. @cik Lea
    haha..jangan tak tahu..putu sini jual pagi-pagi..

    mana tahu bihun abes, bleh beli bihun putu tue.mangsa cam adik ksol tue la..hampeh tul

    ReplyDelete
  6. hahahaha klaka... muazzam xkenal putu mayam ye.. kakak yg jadi mangse haha

    ReplyDelete
  7. kelakar gila...x boleh blah bihun boleh plk disamakan dgn putu mayam...tp putu mayampon sedap jg...x makan nasi lemk? pergghhh gila rugi..

    ReplyDelete
  8. @Ndea
    tau tak pe ndea, leh plak dia cari bihun lain..isk-isk

    ReplyDelete
  9. @miss keila
    huhu..tak tahu la napa adik mata dia tak tahu bihun dengan putu.
    ye, tak makan nasi lemak
    kalo makan pun makan nasi dengan benda lain, sambal memang tak ambik, dan orang cam pelik dan kata kesiannyeeeee

    rugi gak la sebab tak makan sambal..haha

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...