http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Friday, April 08, 2011

Drama Korea Ter HOT Masa Kini ♥


pena sakura: kak sol tak de certa drama korea baru ke??


sebenarnye tak mau nampak sgt blog dan tuan blog ni gile korea..untuk mengikut permintaan pembaca (tanpa pembaca sape la blogger)
ayat cam dpt anugerah..haha

start balik update sal korea :)

certa korea ter-HOT masa ni:



49 Days

1) 49days

Genre: Fantasy, Romance

Film Date: May, 2011

sekarang episode 7

Synopsis

kalo korang suka Secret Garden, aku rekemen korang tgok certa ni..sebab dia cam certa fantasy.lagipun tgok certa ni,lagu2 dia pun ade yang cam secret garden..maybe kebetulan sama.

mula-mula kawan aku rekemen certa ni (group aku mmg hantu korea)..certa sal hantu

terkejut..HANTU leh buat series ke..

rupenye bukan hantu..certa sal roh orang yang tgh koma diberi peluang ke-2 oleh Reaper. Terpaksa mencari 3orang yang menangis ikhlas untuk dia.

pompuan ni sgt la sweet..comel je

masa dia tgh jadi roh berkeliaran (bahasa aku)..dia dpt tahu byk benda yang dia tidak sangka.
nak tau kena la tgok

Reaper tue yang paling hensem dalam certa ni..hehe


************************************************

Thorn Birds

2) Thorn Birds

Genre: Melodrama, Romance

Film Date: March, 2011

Episodes: 20

Synopsis

mengisahkan 2 sahabat baik yang hidup tanpa ibu sebenar..dan kedua-dua menderita ketika dewasa..haha
ok, kalo tgok certa ni ..bersedia la untuk menyumpah seranah pelakon sorang ni..sebab dia sgtlah kejam ngan kawan baik dia

yang sorang lagik sgt la baik..sanggup je buat ape-ape untuk kawan dia..

certa emo-emo ni pun besh nak tgok..

baca yang english la..malas dah nak translate..hehe

This is the story of two women, Seo Jung Eun and Han Yoo Kyung, who walk very different paths to achieve their desires. Seo Jung Eun is a strong and courageous woman who has suffered a difficult life, having grown up in an orphanage, but continues to embrace people around her despite longing for affection herself. Jung Eun harbours the hope that she will meet her mother if she becomes a star, striving to reach her goal and overcome her suffering with her pure and innocent nature. In contrast, Han Yoo Kyung has a birth secret for which she is willing to throw away everything in order to get revenge. The "thorn birds" of the title refers to Jung Eun's character, who only brings out her best at the cost of great pain. A thorn bird is a mythical bird who searches for a thorn tree from the day it is born. When it finds it, the bird impales itself upon the sharpest thorn, and rises above the agony to sing the most beautiful song ever heard.


*****************************************


Midas

3)Midas

Genre: Business, Romance

Category: Korean Drama

Episodes: 16

Synopsis

sape suka pelakon or leh terima drama pasal bussiness..korang leh tgok ni..

suka sebab pompuan tue nurse yg cute (ade rase gak nak jadi nurse sebab uniform dia comel, pakai white coat, besar dan labuh)..haha

Starring


antara 3drama ni, aku up-to-date 49days dan Thorn Birds je..disebabkan Midas cam sal bussiness dan harta sgt tak suka (cam drama Melayu dah)

tapi ketiga-tiga ni tak mampu lagik nak lawan Dream High, Secret Garden dan My Princess

yela masa 3 drama lama ni keluar..sanggup tugu..tgok tak de subs pun tak pe..haha

p/s: Dream High akan ade no 2..yeah!!! tgh audition pelakon..maybe tak sama pelakon rasenye..

credit: mysoju
leh tgok kat dramacrazy.net :)

8 comments:

  1. @lea

    drama yang lama tue ade la..yang baru tue..kena tugu abes la..hehe

    satu ep upah rm1..haha

    ReplyDelete
  2. ala....free dh la..hehe

    kdrama apa lagi ksol ade eh
    my princess tu ade?

    ReplyDelete
  3. Joo Sang Wook pun ade? hensem!! ^^

    ReplyDelete
  4. kita samalah...hantu korea...49 tu macam best je...tengok tajuk macam tak minat pula nak tengok...

    apa2 pun dream high, secret garden n my princess memang best....


    New Entry: DILEMA | DSLR OR SE XPERIA?

    ReplyDelete
  5. @lea
    ok la lea..free la..hehe
    my princess ade..

    fatin athirah siap dtg ambik lagik ari tue

    ReplyDelete
  6. @zahidah dihaz
    jom tubuh kelab korea malaysia..hehe

    tajuk dia cam biasa je kan..ok la gak..sebab xleh lawan dream high lagik..hehe

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...