http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Tuesday, May 03, 2011

Saya Artis Baru nak naik

Dr Mimie Madihah yang comel dan Dr Siti Soleha


dah lama siot tak shopping sakan..selalu kalo nak beli ,pastu rasa tak berkenan plak.pastu balik ngan tangan kosong je.window shopping katenye

pastu tiba graduation nite..aku dah lama target nak melaram abes malam tue..haha.
membalas dendam sebab tahun lepas tak gi, ramai yang cari aku masa tue..ingat aku gi.padahal ade je nak bayarkan tiket untuk aku, tapi tak de rase nak gi.just masa tue, aku tolong make-up kan beberapa orang untuk malam tue.
ramai tugu nak tgok aku vogue je masa dinner..hampeh korang

tema dinner plak Ocean Melody (turquoise dan puteh)..baru ingat nak pakai merah hitam.

masa alia sampai kelantan, gi gak cari dress untuk pakai malam tue..seriously susah gile nak cari warna turqoise.putih mmg berlambak..pastu kalo ade pun aku xberkenan..haha ..demand tinggi tul

pastu berlagak cool je dulu, baju untuk dinner tak cari lagik..

kawan-kawan dah datang bilik minta pendapat imej (ceh, cam aku ni pakar fesyen je..haha), nak pakai ngan ni ke, nak pakai shawl warna pe la.

tgok suma dah ade baju masing-masing, ade je lari tema (sebab susah nak cari..cari yg berkenan di hati je)

esok tue aku cuak nak start cari kat ne..KB Mall rejek
pastu gi kedai pengantin..chewah.konon nak sewa je.sewa pun mahal kot.tapi tak berkenan la plak aku..demand lagik

family plak dtg ambik barang khazanah aku..masa tue ayah bg duet beli dress dinner..sayang ayah..kahkah (terus teruja cari baju).mak kate better beli baju sendiri, leh guna byk kali..kalo sewa, sekali je.

bermula pencarian dress untuk dinner (nak gak dress)..bagus gak rupenye hasil window shopping aku dulu..aku dah tau tempat2 yang mane ade dress byk.

sampai sane..terus jatuh cinta kat dress tue..tak la turqoise sgt, kehijauan skit..
siap beli selendang kat kedai yang sama..sebab kak yang jual tue baik hati tolong cari warna sama..masa tue ingat nak buat versi tudung siti

aleh-aleh dah try pakai suma kat bilik, errrrmmm..xmau la plak versi siti (wpun nama siti gak)

esoknye...ZOOOM ke KB Mall. (aku shopping sorang-sorang je)..suma org ade keje dan nak exam...huhu..

suma kedai tudung aku gi, siap yang stall kecik-kecik aku gi cari warna yang sama..seriously susah nak jumpe..yang jumpe aku xberkenan plak..cerewet tul

yela..bukan senang aku nak shopping,sekali sekala cerewet tak pe la :P

tak camne..aku patah balik satu stall tudung tue..nak cari gak situ,instinct kuat kat situ.
siap kak tue semangat gile tolong cari gak untuk aku..siap ingat aku nak bertunang atau nikah pas dia tgok dress aku..

gonna miss u all
nazuha, dila, faten, hanis,
mimie, aainaa, ck B, Munirah

dia kata ni fesyen baru (aku pun dah lama tak up-to-date..dia tipu pun aku xtau la)..tp cam vogue je..aku ambik je..hehe

beli suma aksesori yang headband la sama jadah tue..tukar tali jam la..

nasib baik kasut dan beg tangan aku dah ade..mmg simpan untuk dinner je..kalo tak suma tue beli baru

berhabis tak yah cakap untuk dinner ni..beratus kot..baju je nak beratus.

tapi puas hati la dpt balas dendam ngan shopping sekali gus dalam masa dua hari..dah la sorang-sorang..

vogue tak vogue tgok sendiri gambar..tetiba dapat nicknama Artis..ahaks

havoc tak havoc..ade red carpet lagik..ops turquoise carpet..hehe

masa dinner la nak tgok.sape xpernah makeup, bermakeup (kan dila :P)
sape yang xpernah pakai skirt, berskirt (kan CK, Aaina..hehe)

ye..saya Artis baru yang grad USM..haha

p/s: aurat kena tutup dada yer adik-adik :P
jumpe orang kat cafe..panggil aku artis(ops..)
kredit gambar Mimie..tgh tugu yang laen update..menyebuk je kat kamera org laen :)



20 comments:

  1. haha..giler ah kak....x tau plak sampai mcm tu sekali cari baju...time kasih kak sudi dtg...


    thx bg sebahagian drpd khazanah akak..akan saya simpan baik2..haha

    ReplyDelete
  2. cantik lah warna baju akak.. hihi
    terpikat

    ReplyDelete
  3. cantik...dr sol recommed ckit kt mn yg jual dress cun2 sbb skunk pon kelam kabut cr dress tuk dinner tp xjmpa yg berkenan

    ReplyDelete
  4. Memang hot pon.. :) suka kaler turquoise..

    ReplyDelete
  5. cantik baju ksol dan kak mimie
    dua-dua comel!

    ReplyDelete
  6. comel ^^

    memang dah macam artis dah pun kak sol malam tu..(^_^)

    anyway thanks datang malam grad..terasa berbaloi kerja kami.. bertungkus lumus menjadikn malam grad tu kenangan buat senior2 kami yg tersyg ^^

    ReplyDelete
  7. amboi.. cantik nya akak :) hehe

    ReplyDelete
  8. @Cyberzwan
    mmg.tau pun susah..tema kaler plak tue..of course nak ikut tema wlaupun kehijau-an skit ..hehe.
    trimas kepada junior2 yang sanggup buat majlis ni.ksol xkisah pun kat mane..wpun agak terkejut buat kat DU..haha

    ramai yang taye khazanah berharga ksol tue..bertuah ko yang dpt..haha

    ReplyDelete
  9. @HaFizaH aYu
    kalo kat KB taula ksol nak bgtau..hehe..tp jangan sangka kdg2 kedai tepi jalan pun ade..kena rajin cari dan usha..mata perlu agak keranjang (pada baju..bukan lelaki)..hehe

    ReplyDelete
  10. @Lynn La Loy リンダ
    Lynn..i siap pakai mata kaler turquoise untuk dinner ni..semangat tul..hehe

    ReplyDelete
  11. @lea
    comel bg kat mimie..ksol nak ambik yang cantik..hehe

    ReplyDelete
  12. @cik QT a.k.a QasehThya
    thanx..cam artis x?? Haha.
    jenuh cari ini..tapi hati puas

    ReplyDelete
  13. artis ka dr niew? confius2...ehehe...nak sign blh? hehehe

    ReplyDelete
  14. @a.s.m.a
    adik yang tegur tgok blog ksol tu kan masa result..haha.malu tul rase masa tue..haha

    thanx buat junior2 yang berhempas pulas membantu dan baik hati untuk meninggalkan memori terindah buat senior2..

    kalo dulu ksol yang jadi exco buat senior2..sekarang korang plak..

    insyaallah tahun depan, korang plak yang diraikan :)

    ReplyDelete
  15. @^ai-mie : 아이-미^
    thanx aimie..ade berta besh sal korea tak sekarang? pas exam aritue, dah terputus hub ngan korea..haha

    ReplyDelete
  16. @fatin sakura:
    nak sign leh je..nak sign kat baju ke nak sign ambik ubat?? hehe..nak bg MC xlaku lagik..haha

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...