http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Thursday, August 18, 2011

Naik Ambulans


♥ Assalamualaikum & Salam Bling-bling ♥


Doktor bermata biru :)
MO aku perasan aku dok tukar warna contact lens :P


Sekarang aku di-upgrade untuk menjaga kubikle yang busy skit. Ada adik yang nephrotic syndrome, ada yang prolonged fever yang tengah mencari punca dari mana sumbernya ( tests macam-macam dah buat), darah pun aku ambil tiap-tiap hari, heart disease pun ada.

Tapi hari ni, MO aku suruh aku jaga kubikle acute bed. Dan setiap patient masuk hari ni, alamatnya akulah yang clerk..hoho.

Tapi yang paling best, aku diamanahkan untuk oleh pakar aku hantar pesakit pergi IJN (Institut Jantung Negara) hari Jumaat ni ..WuWAAAAA!

Yang 'sakit'nya bukan sebab kena hantar pesakit tapi sebab kena pergi bertolak pukul 4pagi sebab appointment kat sana pukul 9pagi.

Pakar aku: awak jaga patient ni kan? Awak pergi bawa patient.

Aku: Arrrrgh? (dalam hati)

OK, aku bawa pesakit hari aku oncall. Maksudnya selepas pergi KL, aku balik bawa pesakit pastu kena kerja lagi sampai esok hari sebab aku oncall dan aku seorang je akan pergi (driver pun ada) , tak ada staf nurse akan pergi sama.

Sure aku blur bila sampai IJN nanti, manalah aku pernah bawa TO patient pergi jauh-jauh ni.

Tapi berharap aku selamat pergi sana dan kembali ke hospital Kulim. Dahla banyak cerita tak elok dengar pasal bawa pesakit dengan ambulans. Minta dijauhkan segala musibah. Jap! aku ada insurans tak?


p/s: baca buku tak sampai 2 helai sudah mengantuk. Tidur sampai pagi.


jangan lupe LIKE FB page BLING-BLING ROPOL-ROPOL kat sidebar tue :)klik sekali sehari :)

5 comments:

  1. @Fatin Sakura
    hehe. nasib patient hanya banyak songeh bukan banyak hal kena intubate.
    esok kena sahur awal la nampaknya..hehe

    ReplyDelete
  2. Maju kan laa ciptaan warga malaysia !
    Korang Boleh Login Menggunakan Malaysian Version !

    what are you waiting for !
    soo join now !
    please share to your friend !

    you just log in using your email at blogspot.com !
    its awesome !
    BLOGSPOT BUATAN MALAYSIA !

    http://ik.my/myblogger

    kalau x boleh masuk
    cube refresh
    sbb kami menghadapi sedikit masalah
    kami akn cuba membaikinya secepat mungkin !

    MAJULAH MALAYSIA!!!!!

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...