http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Thursday, July 18, 2013

Ramadhan di Unit Kecemasan

♥ Assalamualaikum & Salam Bling-bling ♥

 Alhamdulillah, Ramadhan yang ke-3 sebagai Houseman. Yelah, masa mula-mula masuk jadi houseman dah nak masuk bulan puasa. Ingat lagi bile bulan puasa sebagai 1st poster, azab gile!! nak nangis rasa. Kurus kering aku time tue.
Tahun ke-2, tak salah masa O&G, relax skit. bergilir makan ngan staff nurse kat Labor room. Makan banyak je. Tambah-tambah dalam labor room tue suma staff nurse perempuan. Gosip sambil berbuka adalah satu kemestian :)

Houseman-houseman casualty yang kerja sekali

Kali ni, berpuasa pula di Unit Kecemasan atau A&E. Disebabkan kerja di sini, kerja Shif, ada masa kena sahut kat hospital kalo kerja malam, atau pun berbuka di hospital kalo kerja petang, kalo kerja pagi,boleh berbuka dan terawikh sekali :).
Kerja plak takla stress cam kerja di wad. Cukup time off, passover ringkas kat kawan dan boleh Caw!!hehe. Datang kerja pun tak yah nak review patient bagai cam biasa. Tapi kena banyak bersabar dengan kerenah pesakit yang macam-macam perangai. Kalo sapa kurang ajar, jangan harap dapat MC dari aku..haha (sapa suruh tak minta baik-baik). Kalo yang berlakon sakit sangat pun aku tak bagi gak.

2nd triage.. Kalo aku rasa ok,bg discharge siap-siap kat depan kaunter :)


Setakat ni alhamdulillah tak penat sangat kerja. Memang ada time yang busy nak mampus. 2 hari lepas, time nak berbuka tue la ada dua patient masuk Red zone. Kalut la kami semua nak settle semua sebelum berbuka, nasib baik je nasi tak abes..kalo tak sambung puasa la kami..hehe.

Harap-harap zone Merah arini, kosong. Insyaallah. Doakan tenang.

Kalo kerja petang, memang aku je la yang semangat nak gi keluar beli kat Bazar sambil-sambil ambik pesanan kawan-kawan. Pernah sekali, aku plak yang beli lebih, berat nak mampus.pastu tawaf plak bazar Klang Lama tue lama-lama. Boleh hypertrophy biceps aku pasni..hehe

Alhamdulillah tak susah meng-adaptation kat sini, disebabkan dulu masa abis 4th year pernah elektif kat sini, kebanyakkan staff kita dah kenal dari dulu dan kenal sebab dulu selalu turun tengok kes masa posting-posting lain. Specialist dan MO semua sporting-sporting je.



Ramadhan kali ni, Ramadhan pertama sebagai isteri kepada 'lesung pipit'..hehe. Ironinya, tak berpeluang lagi berpuasa, berbuka dan bersahur sekali. Mengharapkan cuti berbaki 2hari bulan ni dapat balik Pantai Remis jumpa suami tercinta...Weeee~~

OK, mau tido jap sebelum masuk kerja kul 3petang, dari sahur tak tido nanti nengnong plak kerja.
Yang penting sapa nak mai kecemasan, jangan minta MC dari aku. Aku memang kedekut..haha.

Psss. baju raya korang warna apa?? aku dah beli satu dress dengan shawl sekali.suka sangat. Sekarang aku kemaruk sangat nak beli Dress..awat tah.


jangan lupe LIKE FB page BLING-BLING ROPOL-ROPOL kat sidebar tue :)klik sekali sehari :)

1 comment:

  1. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...