http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Wednesday, August 10, 2011

Operasi BERSIH!

♥ Assalamualaikum & Salam Bling-bling ♥

Hari ini dipinjamkan lagi ke wad lain, disebabkan ada HO lain ambil cuti (why me?). In-charge wad jaundice, baby-baby yang menyokong BERSIH semuanya, muka sampai badan warna kuning cam kunyit.
Lagipun tinggal dua orang je jaga wad tue, sebab seorang lagi kena pergi Sg. Petani untuk dengar taklimat pasal sistem Syif.

Selepas round, 8 baby boleh discharge (balik). Buat discharge summary + survey baby jaundice.

Baru nak lega habiskan discharge semua, sekali segerombolan cot-cot baby datang.
'Kebanjiran' tak putus-putus semasa tgh hari dari wad O&G dan dari Klinik.
Kenapala O&G suka refer ramai-ramai sekali gus, tau tak busy tengah hari baru nak hantar wad bawah?? takpe..aku masuk O&G aku plak balas dendam..hehe

Semua kelam kabut, datang sekali gus. Staf nurse nak siapkan folder, HO plak kena clerk.,ambil darah, present plak kat MO sebelum present kat pakar.

Terpaksa MO aku kerahkan HO-HO wad aku yang sepatutnya datang tolong gak. Lampu untuk phototherapy pun sampai tak cukup. Siap berkongsi-kongsi. Kecil-kecil dah kena belajar berkongsi.Nak buat camne dah tak cukup.hehe.

Kadang-kadang tue, kesian nak ambik darah baby-baby yang tak sampai 1hari pun. Tangan halusnya. Tapi terpaksa la, dah kuning, kenala cucuk untuk ambil darah.

Selepas review untuk petang, discharge 8baby, yang masuk 17 baby. Yang masuk lagi lebih dari yang keluar.Hari ni yang masuk hanyalah kat kubikle yang aku jaga. haha (rasanya aku belum cukup jonah lagi rasanya..hehe).

off-tag

Best dapat balik petang. Tapi tak sempat pun tadi nak balik tepat jam 5ptg sebab nak buat form ambil darah untuk monitor SBV (serum bilirubin) baby-baby kuning untuk esok plak.

Dapat mandi dengan bestnya kat rumah, boleh tempek segala macam krim yang ada kat muka. Sebelum ni, balik, terus tido tak cuci muka pun..haha.

Eye bag tak payah cerita. Memang nak mengalahkan mata panda dah ni.

Sekarang baru ada masa nak re-charge diri sendiri dan take care diri sendiri.

Skandal tamat
Sempat lagi masa sibuk-sibuk nak siapkan discharge summary, seorang staf nurse ni nak sambung kenenkan aku dengan lelaki sebelum ni (yang aku cerita sebelum ni). Aku dengar je la.

Tetiba plak masuk cerita sal mamat yang aku kenal tak kenal tue.
Sekali Sister pun join sekali "Sister nampak dia dengan awek dia kat Tesco semalam"
nurse: awek?? dia cakap dia tak de awek
Sister: ada lah...ari tue dia cakap kat saya, dah ada awek.

Nurse tue tepuk tangan aku, isyarat maaflah terkenenkan kat orang yang ada awek.

Rasa nak gelak dalam hati. haha.aku dalam hati, ada aku kisah?? Senyum je la.

Staf nurse leh masuk jadi MC program cari jodoh.haha.

Nasiblah HO peads lelaki semuanya chinese.Hehe



jangan lupe LIKE page BLING-BLING ROPOL-ROPOL kat sidebar tue :)klik sekali sehari :)

5 comments:

  1. hehe..doktor kat sini handsome..macam superman..hahahhahahaa

    ReplyDelete
  2. just one question...how to pronounce JONAH?

    JO-NAH? YO-NAH? or... O-NAH? ahak lol

    ReplyDelete
  3. @Fatin Sakura
    pe lagi.kenalkan kat kaksol yer..tapi make sure single..hehe

    ReplyDelete
  4. haha orait tq. takut salah sebut

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...