http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com

Wednesday, June 22, 2011

Flash Mob Kuala Lumpur !!!

♥ Assalamualaikum & Salam Bling-bling ♥

Flash Mob tue apa?

aku dulu pun blur gak benda apa flash Mob ni..berflash-flash ke??? (hehe)

Flash Mob maknanya : sekumpulan manusia (takkan binatang plak) berkumpul kat suatu tempat public secara tiba-tiba buat benda yang pelik (menari atau freeze) dan kemudian pergi cam tue je (hilang) cam tak ada apa-apa berlaku.
(biasanya orang tak join yang tergamam !)

kalo tak tahu mungkin anda akan ingat video ini:
MJ Dance Tribute
ramai kan?? bestnya kalo dapat ramai camni!

Siapa yang tengok Dream High, masa part akhir dorang ramai menari tue.

Sekarang ada orang tengah promote Flash Mob Kuala Lumpur (link here)

Dorang tengah kumpul orang-orang untuk join buat kat Kuala Lumpur, tempat tidak dinyatakan lagi sampai cukup 200 orang. Mesti HANGAT ni!!

korang nak join? Jom LIKE page tue :) (ecah, zue korang leh join la sebab kat KL!)

Memori lama menjengah kembali...

aku pun pernah buat kat USM !!! (tapi malu nak tunjuk video kat sini walaupun dah upload kat Youtube) link here and here


ni semua gara-gara Kpop dan buat Flash Mob pertama kat Malaysia untuk SuperJunior yang datang Malaysia masa konsert Suju ke-2 berkerjasama dengan pengurusan konsert Super Junior.

Kalo untuk 2PM tue, ada yang dah buat kat Bintang Walk.So, peminat Super Junior dari USM berkumpul plak.

Nak hafal steps, nak berlatih sendiri-sendiri. Nak kumpul orang..masa tue, kenal ramai junior-junior yang gile Kpop gak.Pastu edit video, hantar kat Sapphire dan upload kat Youtube.Bersengkang mata nak buat benda cepat-cepat. Pastu exam end posting plak (nasib ENT exam, leh gak aku 'menggoreng' masa exam tue)

Walaupun menari tah apa-apa (aku la tue)..ada juga mendapat kencaman hebat dari mereka-mereka (huh!), asalkan kami puas dapat buat sesuatu lain dari yang lain kat USM tue
Ramai yang request buat lagi dan minta kami menari untuk Graduation Nite (yang ni aku awal-awal tolak, tak mau aku menari depat dekan dan Doktor-doktor..mana nak tutup muka), Maaf!! Sibuk Dik..

Apa-apa pun..MEMANG ENJOY dan PUAS HATI.Terima Kasih kat ramai orang sebab buat benda ni (biar la orang kutuk or dengki :P)

Sampaikan adik kecik aku pun dok hafal steps Sorry Sorry Super Junior, kenapa kakak tampar kawan kakak?? (adik aku tanya, nak tahu sila tengok klip video tue :P)

Sebab Kpop kenal dengan junior-junior cam Anik, Asiah, Jue, Miera, Mimie. Antara memori berharga di USM. Sayang Korang!

P/s: ini semua kerja UNDERGROUND..hehe :P.. ecah, zue rindu korang!!



jangan lupe LIKE FB page BLING-BLING ROPOL-ROPOL kat sidebar tue :)klik sekali sehari :)

10 comments:

  1. yang link kat usm tu xlepas nk tgk...huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. ksol, sampai sekarang saye bace pon senanye saye tapaham apekebende nari2 ni.. cecite3. haha

    ReplyDelete
  3. saye pnh tgk kat AXN, x sure la menatang nye same tak dgn flsh mob ni..ade satu grup yg ramai2 ni tetibe jd freeze tepat pukul sumthing la, dalam 5-10 minit la diorang jd kaku,dekat diorang nye train central yg popular kt newyork tu. ape ntah namenye, mcm cool jgk la,huhuhu

    ReplyDelete
  4. @LynN LoLa~~
    tgok je video flash mob tue..sure faham..hehe

    jangan malas-malas

    ReplyDelete
  5. @Cik Bucken

    aah..sama la tue. buat je benda yang pelik kat tempat awam pastu blah cam tue je.

    suka gak yang dorang buat kat central tue (yang dalam Gosip Girl)
    senang dari menari sebab tak yah hafal step.
    just pergi dan buat ikut suka hati..
    suka orang tue makan aiskrim, ikt tali kasut..hehe

    ReplyDelete
  6. hehe..kenangan..=)
    sebab flash mob tu jugak sy bule kenal senior2 course lain..wpun sume da grad.hehe=)
    good luck doc sol!nt kite jumpe lagi..=)

    ReplyDelete
  7. @^_^kimchi
    insyaallah ada jodoh jumpe lagi

    kenangan kat usm yang mahal tue..hehe

    nanti buat la senpai semua dah tak ada, mesti ramai nak join sama..hehe

    ReplyDelete

rajinkan tgn untuk bgtau sakit ape..hehe..ops komen anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...